Új karrierutak nyílnak a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói számára

Különleges módon kínál szakmai fejlődési lehetőséget dolgozóinak a Mercedes Magyarországon, ugyanis mindenki lehetőséget kap arra, hogy akár eredeti képzettségétől és gyakorlatától eltérő, teljesen új területen is kipróbálja magát.

A Mercedes-Benz különböző belső képzésekkel támogatja minden munkatársát, az angol és német nyelvi kurzusoktól kezdve különböző személyes és szociális készségek fejlesztését célzó tréningeken át az összetettebb tehetséggondozó programokig. Ezek a képzések nemcsak a munkavégzés során, hanem a mindennapi életben is sokat adnak a résztvevőknek például kommunikációban, önismeretben, életmódváltásban vagy időgazdálkodásban.

A „Karrierút-lehetőségek” nevű programban azok a munkatársak pályázhatnak a részvételre, akik szeretnének csoportvezetővé vagy művezetővé válni. A többlépcsős jelentkezési folyamatban a pályázati anyag leadásán túl a vezetők meg is figyelik a jelöltek munkavégzését, majd egy szóbeli és írásos értékelés után értesítik őket arról, hogy megkezdhetik-e a képzést.

Egy másik, „Csiszolatlan gyémánt” elnevezést viselő program kifejezetten azoknak a termelésben dolgozó munkatársaknak szól, akik szívesen fejlődnének más területen, tanulnának újat akár a termelést támogató vagy adminisztratív funkciókban. A hat hónapos szakterületi képzés mentori támogatással is kiegészül.

Technikusból osztályvezetővé is válhatsz, íme az élő példa

Gulyás Attila 2012 óta dolgozik a Mercedes-Benznél, története egyedülálló a kecskeméti gyár eddigi fennállása alatt: ő az első munkatárs, aki analízis-technikusból műszakvezetővé, majd osztályvezetővé lépett elő a „Karrierút-lehetőségek” program keretein belül.

Véleményem szerint az ember egy életen át fejlődik, én pedig kifejezetten szeretek fejlődni, legyen szó bármiről – a munkámban is ez motivál minden nap. A Mercedes-Benz gyártól sok támogatást kaptam az elmúlt években az előmenetelemhez: a nyelvi és szakmai képzésektől kezdve a coachingon keresztül a vezetőim támogatásáig bezárólag – meséli Attila, aki ebben az évben sikeresen letette az osztályvezetővé váláshoz szükséges vizsgát.

Hosszú út vezetett a sikerig: Attila alapozó jellegű képzésekkel kezdte a folyamatot, majd több különböző kurzus után sikeres felvételt nyert a programba. Ennek keretében más területeken is kapott feladatokat, évente kötelező tréningeket kellett teljesítenie, emellett több személyes és szociális készséget fejlesztő képzést is elvégzett. A kétnapos vizsga egy online interjúból, egy prezentációból, motivációjának bemutatásából és egy vezetői beszélgetésből állt.

Elolvasom a cikket