Macron a nagy pofon után még egy rúgást is kap?

Az OAT néven ismert tízéves francia kötvények hozama tíz bázispontot is megugrott kedden, és 2020 márciusa óta a legmagasabb értékre növelte az egyenértékű német kötvények felárát. A felhalmozott államadósság miatt a régióban a legkockázatosabbak közé sorolt ​​olasz papírokat másodjára söpörték be, a kötvényfelár 150 bázispontra ugrott – idézte a Bloomberg cikkét az eadaíly.com.

Emmanuel Macron előre hozott választásokat írt ki, hogy megfékezzék Marine Le Pen politikai felemelkedését, akinek pártja széles körű támogatottságot szerzett a múlt hét végi európai parlamenti választásokon.

A június 30-i szavazás első fordulója azt kockáztatja, hogy végső leszámolássá válik Macron jellegzetes gazdaságpolitikája felett, amely 2017-es hivatalba lépése óta nagymértékben megnyugtatta a befektetőket és a vállalkozásokat.

Különösen a költségvetési lyukak betömése válik még nehezebbé, ha elveszíti az irányítást a parlament és a kormány felett. Az S&P Global Ratings a múlt hónapban leminősítette az ország hiteleit, mondván, hogy a hiány 2027-ig a GDP három százaléka felett marad. A francia pénzügyi szabályozó úgy véli, hogy a hiány elleni küzdelemre irányuló kormányzati stratégiából hiányzik a következetesség és a hitelesség – hangsúlyozza az ügynökség.

Az első körben végzett szavazási szándékokról készült közvélemény-kutatás tegnap közzétett eredménye szerint Marine Le Pen pártja 34 százalékot erősödik, míg Macron csoportja 19 százalékkal van lemaradva – jegyzi meg a Bloomberg.

https://eadaily.com/ru/news/2024/06/11/somnitelnyy-renessans-posle-opleuhi-makron-mozhet-poluchit-pinok

Elolvasom a cikket