Vádemelés az illegális kút üzemeltetői ellen

Vádat emelt a legfőbb ügyészség a crevediai LPG-állomás két tulajdonosa, Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă ellen gondatlanságból elkövetett, katasztrófát okozó rongálás és a munkavédelmi szabályok megsértése miatt – írta meg a Székelyhon. Mint a cikkből egyebek mellett kiderül, a férfiak tulajdonában lévő LPG-állomáson tavaly augusztusban történt több robbanás, amely hat ember halálát és ötvennégy sérülését okozta. Ugyanakkor vádat emeltek a töltőállomást működtető cég, a Flagas kft. ellen is.

Az ügy pikantériája, hogy Ionuţ Doldurea a caracali polgármesternek, Ion Doldureának a fia, aki amúgy újabb mandátumot szerzett a vasárnapi helyhatósági választáson.

A tragédia 2023. augusztus 26-án következett be, miközben cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba. Az ügyészek szerint a kiszivárgó gáz gyújtóforrással érintkezhetett, ami több robbanást idézett elő. A crevediai telken semmiféle műveletet nem lett volna szabad végrehajtani cseppfolyósított gázzal), mivel a kérdéses terület nem rendelkezett az ehhez szükséges hatósági engedélyekkel.

Hozzáteszik, Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă a minimális munkavédelmi intézkedéseket sem tették meg alkalmazottaik biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket