Igaz, mint mindenhol az életünkben, itt is vannak korlátok, amelyek közül a legfontosabb, hogy ne vigyük túlzásba a bogyós gyümölcsök fogyasztását, különben következményei lehetnek.
Annak érdekében, hogy ne vigyük túlzásba, emlékeznünk kell: a cseresznye egészséges mennyisége, cukorbetegségben és gyomorhurutban nem szenvedő felnőtt számára, 200 gramm.
Gyomorhurut esetén csak kevés bogyó megengedett, és a táplálkozási szakemberek figyelmeztetnek: az ilyen emberek semmiképpen sem kombinálhatják a bogyót savas vagy félsavas termékekkel.
A szakértők nem javasolják a cseresznye fogyasztását a hüvelyesekkel együtt, ha mégis így tesz, puffadásra és fokozott gázképződésre számíthat a belekben.
A táplálkozási szakemberek nem tanácsolják a cseresznye fogyasztását közvetlenül a főétkezés után sem. Azt javasolják, hogy várjon fél órát.