„A sajt egészségesebb, mint a tej és a tejtermékek – gyakorlatilag nincs benne laktóz, tejcukor. Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy ez a cukor valóban káros” – mondta a terapeuta – olvasható a Sports.kz oldalán.
A sajt másik előnye, hogy teljes értékű fehérjét tartalmaz, amely létfontosságú az emberi szervezet számára. Az orvos szerint a sajt a leggazdagabb forrása a többi tejtermékkel összehasonlítva.
Bár a sajt igen magas zsírtartalmú, az emberi szervezet egészen különleges módon emészti meg, így a zsírtartalma ellenére is továbbra is a legelőnyösebb a többi tejtermékhez képest.
„A sajtnak speciális szerkezete van, ezért a zsír másképp szívódik fel belőle, mint a tejtermékekből. Nemrég volt egy írországi tanulmány, amely szerint a sajt sokkal kevésbé emeli a vér koleszterinszintjét, mint a vaj” – osztotta meg Spahov.