Az első az eper. Fisetint tartalmaz, egy flavonolt, amely megöli az „öregedő” sejteket.
„A fisetinnel kezelt egerek például 10 százalékkal tovább éltek, és életük végéig ritkábban kaptak az öregedéssel összefüggő betegségeket. A fisetin csökkentette az egerek károsodott sejtjeinek szintjét. Íme egy kis extra motiváció, hogy gyakrabban fogyasszunk friss epret, a turmixokhoz pedig adjunk fagyasztott epret is” – írta Athenskaya.
A második a brokkolicsíra. Ezek szulforafánt tartalmaznak. A nutriciológus pontosította, hogy a brokkolicsíra több mint 50-szer több szulforafánt tartalmaz, mint a csíra.
A harmadik pedig a gránátalma.
„Ellagitanninokat tartalmaz, amelyeket a bélmikrobáink urolithin A-vá alakítanak át. Felfedezték, hogy az urolitin A képes meghosszabbítani az állatok életét. Nemrég kezdték el tanulmányozni a hatását az emberekre is” – írta a nutriciológus.