Bebizonyosodott, hogy a csírák, különösen a brokkolicsíra segíthet megvédeni a szervezetet a rák ellen. Olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a rákos sejtek terjedését, és segítenek eltávolítani őket a szervezetből – olvasható a kubnews.ru.
Ezenkívül a brokkolicsíra segíthet megszabadulni a káros anyagoktól, például a méreganyagoktól és a szabad gyököktől, továbbá erősítheti az immunrendszert.
Ezenkívül a csíráztatott brokkolimagok javítják a bélrendszer egészségét, és csökkentik a gyulladás és az olyan betegségek kockázatát, mint a vastagbélgyulladás és a vastagbélrák.
Ezek a brokkolicsírában található kulcsfontosságú tápanyagok:
C-vitamin: A brokkoli magas C-vitamin-tartalmú, amely segít erősíteni az immunrendszert, elősegíti a sebgyógyulást és támogatja az egészséges bőrt.
Folsav: Ez a fontos B-vitamin kulcsszerepet játszik a sejtosztódási folyamatban, és különösen fontos a terhes nők számára.
Rost: Segít fenntartani az egészséges emésztőrendszert, és csökkentheti a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Antioxidánsok: Csökkentheti a krónikus betegségek, például a rák és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Fitonutriensek: Ezek a növényekben található anyagok segíthetnek megvédeni a szervezetet a különböző betegségektől, többek között a rákos megbetegedésektől.
A brokkolicsíra tehát a tápanyagok valóságos kincsesbányája. Adhatjuk salátákhoz, levesekhez, szendvicsekhez vagy köretként is felhasználhatjuk.