Kiderült, kiknek nem szabad bort inniuk

Ha valaki cukorbeteg, óvatosnak kell lennie a borfogyasztással. Lynn Poston orvos szerint számos borfajta befolyásolhatja a vércukorszintet, hozzájárulhat annak ingadozásához, ami cukorbetegség esetén rendkívül nem kívánatos és kockázatos – olvasható a Sports.kz oldalán.

Különösen veszélyes az is, ha a cukorbetegek éhgyomorra isznak bort. Ebben az esetben ugyanis megnő a kockázata annak, hogy a vércukorszint először meredeken emelkedik, majd ugyanilyen meredeken csökken, ami hipoglikémia kialakulásával és annak következményével – kómával – fenyeget.

Nyugtatókat vagy fájdalomcsillapítókat szedők

A szakértők elmagyarázzák, hogy a nyugtató és fájdalomcsillapító gyógyszerek lelassítják az agyműködést. Ugyanilyen hatással van az alkohol is az emberre. Kombinált hatásuk kellemetlen és súlyos állapotok kialakulását idézheti elő, amelyeket a központi idegrendszer működési zavara okoz, egészen a kóma kialakulásáig, sőt a légzésleállás miatti halálig.

Asztmások

Ha valaki hajlamos az asztmára, egy-két pohár bor asztmás rohamot válthat ki. Az orvos szerint a bor szulfitokat tartalmaz, olyan anyagokat, amelyekre az asztmások különösen érzékenyek lehetnek. Különösen a szulfitok lenyelése esetén lehetségesek rossz mellékhatások.

Ezenkívül az alkoholt el kell felejteniük azoknak, akik krónikus alkoholizmusra szednek gyógyszert.

Vegye figyelembe, hogy ha üres a gyomra, az alkohol gyorsabban jut a véráramba, és károsíthatja a szervezetet. Ha azonban a gyomra tele van étellel, az alkohol lassabban és biztonságosabban jut a véráramba.

Azok, akik alkoholfogyasztás előtt esznek, általában jobban érzik magukat, mert az alkohol lassabban szívódik fel a véráramba – a szervezet kezelhetőbb módon dolgozik az alkohol felszívódásán.

Elolvasom a cikket