A spárga jót tesz az egészségnek, mivel sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Például A-, E-, C-, K-vitamin, vas, kálium, kálium, kalcium, réz – írta meg a pravda.ru.
A zöldség segít a testsúly szabályozásában, csökkenti a húgyúti fertőzések kockázatát, javítja az egészséget és a hangulatot. A készítményben lévő E-vitamin erősíti az immunitást, szebbé teszi a hajat és a bőrt. Emellett védi a sejteket a szabad gyököktől.
A spárga prebiotikus inulint tartalmaz, ami jót tesz a bélrendszer egészségének és az emésztésnek. A prebiotikum növeli a hasznos bélbaktériumok számát, ami javítja a mikroflórát. Az inulin segít megszabadulni a hasi puffadástól. A zöldség segít a magas vérnyomás – hipertónia – kezelésében is.
A spárgát a legjobb nyers formában fogyasztani. Hosszabb hőkezeléssel a hasznos anyagok jelentős része elvész. Ezért a spárgát maximum öt percig főzzük vagy pirítsuk.