Kieshetnek a címvédő olaszok és még az albánok is továbbjuthatnak

2024. június 24. hétfő. 12:18

A spanyolok két sikerükkel már csoportelsők, mivel a jelenleg második helyezett olaszokat is megverték. Luciano Spalletti kapitány címvédő együttese úgy lehet második, ha nem kap ki a horvátoktól, ugyanakkor biztosan nem jut tovább, ha vereséget szenved Lipcsében, miközben Düsseldorfban az albánok megverik a spanyolokat.
Albánia úgy lehet biztos továbbjutó, ha legyőzi Spanyolországot, Horvátország pedig Olaszországot, és akkor esik ki, ha kikap, míg a horvátok nyernek.

Zlatko Dalic horvát szakvezető tanítványai is lehetnek másodikok, ha legyőzik az olaszokat, és az albánok nem nyernek a spanyolok ellen. A horvát búcsút az jelentheti, ha döntetlent játszanak hétfőn, és az albánok nem kapnak ki.
A spanyolok veresége ugyanakkor már csak azért is valószínűtlen, mert az ibériaiak mind a nyolc eddigi mérkőzésüket megnyerték az albánok ellen, összesen 31–3-as gólkülönbséggel. Ha a második nagy világversenyén szereplő albán csapat talál be először, akkor a balkániak lehetnek az elsők az 1980-ban bevezetett Eb-csoportkörben, akik úgy maradnak nyeretlenek, hogy mindhárom csoportmeccsükön megszerezték a vezetést.
Spanyolország sorozatban ötödször jutott tovább az Eb-csoportkörből, és a 16 között az A, D, E vagy F jelű négyes harmadikjával csap össze jövő vasárnap Kölnben. Ha Luis de la Fuente kapitány csapata hétfőn az albánoktól sem kap gólt, a második lehet az Eb-történelemben, amely három győzelemmel és kapott gól nélkül jut tovább. Az első az olasz gárda volt 2020-ban – akkor az itáliaiak aranyéremmel zártak.

Európa-bajnokság, Németország B csoport, 3. (utolsó) forduló:
Albánia-Spanyolország, Düsseldorf 21.00
Horvátország-Olaszország, Lipcse 21.00

A B csoport állása:
1. Spanyolország 2 2 – – 4–0 6 pont – már továbbjutott
2. Olaszország 2 1 – 1 2–2 3
3. Albánia 2 – 1 1 3–4 1
4. Horvátország 2 – 1 1 2–5 1

Elolvasom a cikket