Ez az alkohol nagyon jót tesz – jobb, mint a sör és a bor

„Nem mindig káros az alkohol az egészségre: egy ital, amely számos előnnyel jár” – olvasható a Clutch.net.ua weboldalon.

Bár köztudott, hogy az alkohol nagy mennyiségben való fogyasztása kedvezőtlen az egészségre, a gin mérsékelt használata, különösen a koktélokban, sokoldalúsága és a bogyós gyümölcsökkel és szódával való jó kompatibilitása miatt előnyös lehet. Elizabeth Ward táplálkozási szakértő kiemelte a mérsékelt ginfogyasztás lehetséges előnyeit.

A bőrre gyakorolt hatások

A borókabogyókból készült gin gazdag antioxidánsokban, „szuperélelmiszernek” számít. Bár a „szuperélelmiszer” kifejezés nincs szigorúan definiálva, általában olyan élelmiszerekre utal, amelyek magas antioxidáns- és tápanyagtartalmúak. A bogyókban található antioxidánsok elősegítik a bőr és az általános egészségi állapot javulását, és védelmet nyújthatnak az olyan krónikus betegségekkel szemben is, mint a rák és a szívbetegségek.

Hosszú élet

A ginben lévő antioxidánsok, különösen a borókabogyókban találhatóak, öregedésgátló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezhetnek, segíthetnek a keringés javításában és a szervezet méregtelenítésében. Ez pedig hozzájárulhat a hosszabb élethez.

Emésztés

A gin, amelyet gyakran étkezés előtt szolgálnak fel, felkészítheti az emésztőrendszert az ételfelvételre. Tanulmányok rámutatnak a borókabogyók emésztésre gyakorolt pozitív hatásaira is, segítve a gázok csökkentését és a fekélyek gyógyulását.

Cukorbetegség

A gin általában alacsony szénhidráttartalmú, így jó választás a cukorbetegek számára. A cukormentes vagy cukorpótló italok választásával elkerülhető az extra cukor, ami fontos azok számára, akik figyelnek a vércukorszintre és a kalóriákra.

Elolvasom a cikket