A méz természetes édesítőszer, amely számos vitamint (B2-, B3-, B5-, B6- és C-vitamin), ásványi anyagot és szénhidrátot tartalmaz. Elnyomja a pszichológiai étvágyat, ami az energiaszint növelésével természetes módon segít a fogyásban.
A fahéj hasznos a szervezet koleszterinszintjének szabályozására – a rossz koleszterin (LDL) csökkentésére és a jó koleszterin (HDL) növelésére – és a fogyásra.
Ezek az élelmiszerek erős antioxidánsok, gazdagok mangánban, rostban, kalciumban és vasban, valamint tisztítják a vastagbelet és az emésztőrendszert.
A méz és a fahéj keveréke segít a vércukor- és koleszterinszint csökkentésében, amely összefüggésbe hozható a túlsúllyal vagy elhízással. Csökkenti az étel utáni sóvárgást, ami teltségérzetet vált ki, segít megelőzni a zsír felhalmozódását a szervezetben.
A keverék rendszeres fogyasztása megakadályozza a zsír felhalmozódását a szervezetben, még akkor is, ha magas kalóriatartalmú étrendet követ.