Anyám, én nem ilyen lovat akartam

Érdekes történetet küldött egyik olvasónk a polisz.hu-ról. A dolog azért pikáns, mert a friss hírek közé tartozik, hogy a búvárok megtalálták azt a mobiltelefont, amelyet Magyar Péter erőszakosan elvett a gazdájától, aki videófelvételeket készíthetett vele a TISZA Párt alelnökének botrányos viselkedéséről a belvárosi luxusszórakozó helyen. A politikusokkal kapcsolatban pedig ritkán szoktak olyan rendőrségi jelentéseket kiadni, amelyek deviáns magatartásokhoz köthetők.

Persze, fordult már elő erőszakoskodás máskor is. Például amikor a Jobbik egyik vidéki rendezvényén a párt egyik politikusa, Földi István meg akarta erőszakolni a párt egyik akkori vezetőjének, Szilágyi Györgynek az élettársát, ami szerencsére nem sikerült. De az LMP háza táján is előfordult olyasmi, hogy két politikus (Hadházy Ákos, Sallai Róbert Benedek) erővel akarta érvényesíteni akaratát egymással szemben. Végül nem verekedtek össze, viszont Sallainak sikerült a székével együtt fellökni Hadházyt.

Szóval pezsgett a politikai élet Magyar Péter színre lépése előtt is, de ilyen különleges eseményre, mint ami a minap a belvárosban történt, még nem nagyon volt példa. Szemtanúk szerint a baloldali politikus megütött egy embert, és elvette a telefonját, mert a buliban jelen lévő személy kamerájával felvette a pár hónap alatt országos ismertségre szert tevő ellenzéki pártvezért, aki éppen a napokban vette át megbízólevelét az Európai Parlamentbe. Mások azt is látták, hogy később az eltulajdonított telefont a Dunába hajította.

Magyar Péter természetesen hosszan magyarázkodott az eset után. Szerinte provokálták, és ezért viselkedett agresszívan. A drága szórakozóhelyre állítása szerint néhány fiatallal ment el, akik néhány italra is meghívták, nem csináltak mást, csak beszélgettek és szelfiztek. Ennek ellenére megjelentek olyan felvételek is, ahol Magyar egy fiatal lány lábai között csúszik-mászik, és több résztvevő is arról számolt be, hogy a politikus egész éjszaka nőknek tett ajánlatokat, és egyre agresszívabban viselkedett ahogyan lerészegedett. Ez nem meglepő módon nem pont az, amit Magyar mondott esti „időtöltésükről,” de lépjünk tovább.

Álljon itt a police.hu 2021. szeptember 6-án kiadott közleménye. Nincs benne megnevezve a büntetőeljárás érintettje, ezzel együtt ismerős lehet a történet jellege, erőszakossága valahonnan… Így szól: „A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 40 éves fővárosi lakos ellen folytatott büntetőeljárást, az ügyben befejezték a vizsgálatot. Az eljárás adatai szerint a budapesti férfi 2021. május 8-án délután Révfülöp egyik vendéglátó egységéhez ment, hogy átvegye az onnan rendelt pizzáját. Az étel azonban nem nyerte el a megrendelő tetszését, ezért azt az úttestre dobta, majd hangosan szidalmazni kezdte az étterem alkalmazottait. A konyha személyzete felajánlotta, hogy másik pizzát készítenek számára, ám a férfi nem élt a lehetőséggel, helyette tovább kiabált és a vendéglő épületének ajtaját kezdte ütni és rugdosni. A kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen rövid időn belül balatonhenyei tartózkodási helyén intézkedés alá vonták az elkövetőt. A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.”

Tudjuk jól, Balatonhenyéhez Magyar Péter kötődik.

A hvg.hu a Blikkre hivatkozva májusban írt arról, hogy Balatonhenyére készülhet költözni Varga Judit. Helyi lakosok arról beszéltek, hogy Varga már új párját, Windisch Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét is elhozta a faluba, egy közeli gazdától pedig még egy birkát is vásároltak.

A henyeiek Varga Juditot jobban kedvelik, mint Magyar Pétert, mivel úgy érzik, utóbbi cserben hagyta őket, amikor 2019-ben el akart indulni a polgármester-választáson, de végül visszalépett – mondta az egyik helybéli a lapnak.

Nos, ha a tapolcai pizzazsönglőr azonos Magyar Péterrel, az nem enyhíti a megbízhatóságával, politikusi érettségének krónikus hiányával kapcsolatos gondolatokat.

Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő azt mondta, „Ennek az embernek, az ígéreteinek és beszédeinek a hatására, 1,3 milliónál is több ember két hete adta oda a szavazatát, a bizalmát. Ennek az embernek és a politikai pártjának, és elhitte, hogy ez az ember jót akar neki és az országnak.”

A legtöbb kommentelő felvetette, ha valaki saját életében nem tudja tartani a kontrollt, akkor vajon mit fog tenni, ha felelős politikai pozícióba kerül.

Magyarral az erőszak beköltözik a politikába?

Mit mondhatnak ilyenkor Magyar szavazói. Amit Lovász Károly ír drámai versében? „Anyám, én nem ilyen lovat akartam.”

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket