Duzzadt a lába, és fájnak az ízületei? Ez az alkohol igazi gyógymód rá

„Fogjunk 1,5 csésze frissen préselt reteklevet, hozzáadunk egy pohár illatos mézet, fél pohár vodkát és egy teáskanál sót. Az egészet alaposan keverjük össze. Az így kapott keveréket óvatosan dörzsöljük be a fájdalmas ízületekbe.

Miért működik? A retek enyhíti a gyulladást, a méz táplálja a szöveteket, a vodka melegít, a só pedig segít eltávolítani a felesleges folyadékot.

Fontos tudatosítani, hogy ettől a betegségtől nem lehet teljesen megszabadulni. A reuma fő kezelési módjai a következők:

1. Gyógyszeres terápia. Ide tartozik a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, kortikoszteroidok, immunszuppresszánsok és egyéb gyógyszerek szedése. Az adott gyógyszer kiválasztása a betegség aktivitásának mértékétől és a beteg egyéni jellemzőitől függ.

2. Fizioterápia. Ezek különböző eljárások, amelyek célja az ízületek vérkeringésének javítása, a fájdalom szindróma enyhítése és az izmok erősítése. Ide tartozik a masszázs, a gyógytorna, az elektroforézis, a magnetoterápia stb.

3. Ortopédiai kezelés. Magába foglalja az ortopédiai termékek (kötések, fűzők) használatát az ízületek helyes helyzetének fenntartása és az ízületek terhelésének csökkentése érdekében.

4. Sebészeti beavatkozás. Olyan esetekben alkalmazzák, amikor a konzervatív módszerek nem adják meg a kívánt eredményt, vagy komplikációk (pl. ízületi roncsolódás) esetén” – írja a média.

Elolvasom a cikket