Ez a gyümölcs vitaminok, nyomelemek és antioxidánsok kincsesbányája

A magnézium részt vesz az oxigénfelszívódás folyamatában, segít fenntartani az elektrolitok egyensúlyát a szervezetben, és befolyásolja az izomműködést. A nőknek szükségük van magnéziumra, hogy könnyebben átvészeljék a PMS-t (Premenstruációs szindrómát), mivel képes ellazítani a simaizmokat – tájékoztatott a portál.

Ezenkívül az eper vitaminok, nyomelemek és antioxidánsok kincsesbányája. B-vitaminokat, A-, E-, C-, K-, PP-vitamint, káliumot, kalciumot, vasat, jódot, fluort, cinket, mangánt, klórt, ként, rezet, folsavat, rostot és gyümölcscukrot tartalmaz.

Ennek az összetételnek köszönhetően az eper pozitív hatással van az emberi szervezetre

Javítja a szív- és érrendszer működését. A folsav támogatja a normális érrendszeri működést, csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát.

Normalizálja a bélműködést. A bogyókban található rostok segítenek megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól és a toxinoktól.

Javítja a bőr állapotát. A C-vitamin lassítja az öregedési folyamatot, feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt.

Erősíti az immunitást. A magas C-vitamin-tartalom növeli a szervezet ellenálló képességét a vírusokkal és baktériumokkal szemben.

Javítja az agyműködést. Az eperben található flavonoidok segítenek csökkenteni a gyulladást az agyban, és javítják a memóriát.

Elősegíti a fogyást. Az eper alacsony kalóriatartalmú termék, amely hosszú ideig teltségérzetet ad.

Javítja a hangulatot. Az eper triptofánban gazdag, amely a szervezetben szerotoninná, „boldogsághormonná” alakul.

Elolvasom a cikket