Kombinációk, amelyek ártalmasak az egészségre

Az összeférhetetlen termékek együttes fogyasztásából származó ártalmakat nem mindig lehet azonnal észrevenni. Ha azonban hosszú ideig fogyasztjuk az ilyen kombinációkat, az negatívan befolyásolhatja az egészségünket. Nézzük meg, mely ételeket nem szabad tejjel együtt fogyasztani.

A citrusfélék magas savtartalmuk miatt megnehezíthetik a kalcium felszívódását. Ezért ha ennek az ásványi anyagnak a hiányát próbálja pótolni a szervezetben, kerülje a citrusfélék tejjel együtt való fogyasztását.

A fitinsavat tartalmazó fekete csokoládé szintén zavarja a kalcium felszívódását. Ez az ásványi anyag hiányához vezethet a szervezetben, és károsíthatja a csontok egészségét. Hasonló hatás figyelhető meg a tejjel együtt fogyasztott kávé esetében is.

Minden magas sótartalmú étel (csipszek, diófélék és mások) dehidratációt okozhat, a tej pedig súlyosbítja a helyzetet, mivel elektrolit-egyensúlyhiányhoz vezet.

A tej fűszeres rágcsálnivalókkal együtt kellemetlen érzést és gyomorpanaszokat okozhat. A tejjel leöblített tenger gyümölcsei – osztriga, kagyló vagy garnéla – pedig allergiás reakciót vagy akár ételmérgezést is okozhatnak.

Elolvasom a cikket