A „Tut news” kulináris szakértője, a negyedik kategóriás szakács és pék Yulia Arkhipova elmondja a pác receptjét, amely eltávolítja az összes káros adalékanyagot a csirkehúsból.
A csirkéből a káros anyagok eltávolításának módja
Három elemi módszer van, amelyek segítenek abban, hogy a hús ártalmatlan és semleges legyen.
Az első az, hogy főzés előtt áztassa be a csirkehúst. Ehhez egy óra elegendő lesz.
A második módszer egy speciális pác elkészítése, amely minden káros anyagot „kivon” a húsból. Az elkészítéséhez vegyünk 3-4 evőkanál sót vagy 2-3 evőkanál citromlevet, és oldjuk fel vízben.
Ha nincs otthon citrom, akkor fél teáskanál citromsavval helyettesítheti.
A harmadik módszer a másodlagos húslevesre való főzés. Itt minden egyszerű: főzzük a csirkehúst 10 percig, szűrjük le a vizet, adjunk hozzá tiszta vizet, és főzzük készre a csirkét.