Mi a különbség a mascarpone és a krémsajt között?
A mascarpone ugyanolyan sima és egyenletes, mint a túró, de íze tisztább, krémesebb, és a tejszín természetes édességével rendelkezik.
A mascarpone sajt előnyei
A mascarpone sajt vitaminokban és nyomelemekben gazdag, amelyek hozzájárulnak az egészséges ízületek fenntartásához. Ezt a terméket a nehéz fizikai munkát és sportot végző emberek szervezetének támogatására ajánlott beiktatni az étrendbe.
A sajt tehát a vitaminok és nyomelemek klasszikus „tejkészletét” tartalmazza: A-, B-, PP-, K-, kalcium-, foszfor- és sok más csoportot.
A mascarpone fogyasztása pozitív hatással lehet az idegrendszerre, a csontokra, a fogakra és a hajra, a bőrre. A legtöbb sajt sok sót tartalmaz, és ennek feleslege káros a gyermekek szervezetére. A mascarpone esetében ez nem így van.
Persze hiba lenne figyelmen kívül hagyni magas zsírtartalmát, ezért nem ajánlott a mascarponét három év alatti gyermekek étrendjébe bevezetni.