A kávéval ellentétben a tea koffeinje lassabban hat, és nem halmozódik fel a szervezetben. Ezért a matcha lassabban élénkít, de hatása tovább tart, és nem vezet koffeinéhséghez.
Az ital előnyei
A katechin egy nagyon erős antioxidáns, amely a szervezetünk fiatalításán dolgozik, a matchában található epigallokatechin-gallát pedig csökkenti a cukorszintet, és antibiotikumként működik. A matcha javítja a memóriát és a koncentrációt.
Az L-teanin másik hatása a dopamin és a szerotonin termelése. Ezek az anyagok javítják a hangulatot.
Melyik faj a leghasznosabb?
Kék matcha: ennek az italnak a fő hatóanyagai az antociánok. Ezek az antioxidánsok minden lila, sötétkék élelmiszerben – áfonyában, szilvában – megtalálhatóak. Sejtszinten képesek gátolni az öregedési folyamatokat, és nagyszerű daganatellenes potenciállal rendelkeznek.