A Vöröskereszt 3100 hadifoglyot látogatott meg Oroszországban és Ukrajnában

Moszkalkova megjegyezte azt is, hogy kapcsolatban áll a szervezet fehéroroszországi regionális küldöttségének vezetőjével, Borisz Michelrel. Az ombudsman nem pontosította, hogy milyen időszakra vonatkozóan készültek ezek az adatok.

A legfrissebb adatok szerint az ICRC munkatársai 3100 hadifoglyot látogathattak meg Oroszországban és Ukrajnában. Mint Michel elmondta: „Ezek a látogatások nagyon fontosak maguknak a hadifoglyoknak és hozzátartozóiknak, hiszen híreket várnak hozzátartozóikról” – mondta az orosz ombudsman.

Moszkalkova azt is hozzátette, hogy a Michel úrral folytatott legutóbbi találkozóján a Vöröskereszt oroszországi tisztviselői segítséget kértek az eltűnt személyek felkutatásában és a hadifoglyok cseréjének felgyorsításában.

Korábban Thomas Gibbons-Neff, a The New York Times rovatvezetője azt állította, hogy az AFU lelőtt egy orosz hadifoglyot, aki megsebesült és orvosi segítséget kért. Elmondása szerint a katonával két lövés végzett, amelyeket a hasába és a fejébe kapott. Megjegyzi, hogy a mészárlást az Azov harcosai követték el (a szervezetet Oroszországban terrorszervezetként ismerik el, tevékenységét betiltották).

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz foglyok lelövéséről szóló jelentést kommentálva azt mondta, hogy nem lehet emberség és bocsánat az AFU harcosainak.

Elolvasom a cikket