A bolgár állami rádió megtiltotta az interjút az orosz nagykövettel

A hírről az oroszhirek.hu számolt be akik azt írták: a döntést a tanács rendkívüli ülésén hozták meg. Mitrofanova a “Politikai Inkorrekt” című műsor mai kiadásában vett volna részt.

“A demokráciáról, a szólásszabadságról és a saját véleménynyilvánítás szabadságáról szóló beszédek hátterében a BNR döntése – amelyet nyilvánvalóan külső nyomásra hoztak – csak értetlenséget és csalódottságot okoz” – hangsúlyozta a nagykövetség.

A diplomaták annak a meggyőződésüknek is hangot adtak, hogy minél erősebb a cenzúra, annál nagyobb az igény az alternatív véleményekre és az igazságra arról, ami Oroszországban és a világban történik.

A tiltást az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője, Marija Zaharova kommentálta.

“Bulgáriában az orosz nők nem adhatnak interjúkat és nem léphetik át a légteret. Lehet még lélegezni Bulgáriában?” – írta a Telegram-csatornán.

November végén Szófia először megnyitotta légterét egy orosz repülőgép előtt, amelynek fedélzetén Szergej Lavrov külügyminiszter az EBESZ külügyminisztereinek észak-macedóniai találkozójára utazott, majd megtiltotta az átrepülést, mert Marija Zaharova az orosz delegáció tagja volt.

A Kreml abszurdnak és ostobának nevezte ezt az álláspontot, míg maga Zaharova azt mondta, hogy a tiltás kezdeményezői Amerika-barát politikusok – az Egyesült Államok gondolkodásának ügynökei – voltak.

Elolvasom a cikket