Öt szokás, ami árt a szívünknek

Dohányzás: A dohányzás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, mivel a nikotin és a dohányfüstben lévő egyéb vegyi anyagok károsíthatják az artériák falát, és növelik a vérrögök kialakulásának esélyét.

Alkohol: Nagy mennyiségű alkohol fogyasztása növelheti a vér trigliceridszintjét, ami növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A fizikai aktivitás hiánya: A rendszeres fizikai aktivitás hiánya súlygyarapodáshoz vezethet, ami növeli a szív terhelését és növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Rossz étrend: A zsíros ételek, édességek és só túlzott fogyasztása növelheti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, ami növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Stressz: A krónikus stressz a vérnyomás és a vér koleszterinszintjének emelkedéséhez vezethet, ami szintén növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

A szív egészségének megőrzése érdekében a kardiológusok a dohányzásról való leszokást, az alkoholfogyasztás korlátozását, a rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást és a stressz kezelését javasolják.

Elolvasom a cikket