A McLaren legvitatottabb futama

MH/ MTI
2024. július 22. hétfő. 11:18

Anglia
——-

Daily Mail:
„Lando Norris három körrel a vége előtt engedelmeskedett a McLaren utasításának, és elengedte csapattársát, Piastrit. Ez volt az istálló egyik legvitatottabb futama.”

Mirror:
„Norris nem nézett Piastri szemébe, de egy kézfogásra azért képes volt egy számára csalódással zárult verseny után. Eleinte kerülték egymást a befutót követően, aztán az ausztrál mosolyogva odament csapattársához, aki elnézett mellette.”

The Sun:
„Norris tombolt, miután a McLaren arra kényszerítette, hogy mondjon le a győzelemről, miközben Verstappen nekiment Lewis Hamiltonnak.”

Ausztrália
———-

The Age:
„Piastri az első diadalát aratta egy csapaton belüli, lélegzetelállító dráma végén.”

Hollandia
———

AD:
„A futam legemlékezetesebb pillanata Verstappen és Hamilton koccanása volt, melynek során a harmadik helyre törő Verstappen felszállt a levegőbe, és végül le kellett mondania a dobogóról. Ez nem az ő napja volt, sokat panaszkodott a csapatrádión, és hét körrel a vége előtt már nem tudta kordában tartani csalódottságát.”

De Telegraaf:
„Vitatott Piastri-siker Magyarországon, a morgolódó Verstappen csak ötödik.”

Olaszország
————

La Gazzetta dello Sport:
„Piastri első ünneplését Norris tette lehetővé. Verstappen kaotikus futama.”

Tuttosport:
„Verstappen rémálomszerű versenye a Hungaroringen. A Red Bull pilótája nem volt versenyben a győzelemért, és végig panaszkodott csapatának.”

Ausztria
——–

Kurier:
„Ritkán látható feszültség és vita a McLaren kettős sikere után. Rendkívül különös közjáték előzte meg Piastri első diadalát.”

Salzburger Nachrichten:
„Verstappen idegei csődöt mondtak, Piastri a csapatutasítás révén állhatott fel először a dobogó tetejére.”

Kleine Zeitung:
„Stratégiai dráma a Hungaroringen, Piastri nyert Norris előtt.”

Blick:
„Norrist megfosztották a diadaltól, a McLaren főnökei Piastrit akarták győztesnek. Az ausztrál lett az F1-történelem 115. futamgyőztese, némi kellemetlen mellékízzel.”

Franciaország
————–

L’Equipe:
„A csapatutasításokat néha nehéz elfogadni, de be kell tartani őket. Ezt most Norris bánta, Piastri pedig jól járt.”

Le Parisien:
„A McLaren kettős győzelme, Verstappen ráfizetett a kamikazemanőverre.”

Spanyolország
—————

Mundo deportivo:
„Verstappent elöntötte a harag, miután ismét összeütközött Norrisszal a futam elején. A pályán nincs barátság, és hiába jönnek ki amúgy jól egymással, ha ugyanaz a céljuk, abból súrlódás van.”

Sport:
„Ez az utóbbi évek kétségtelenül legkiszámíthatatlanabb szezonja. Piastri a 13. nagydíjon a hetedik futamgyőztes. Annyit biztos, hogy ez nem Verstappen napja volt.”

Elolvasom a cikket