Ezt az öt maradékot soha nem szabad felhasználni egy apartmanban

Az apartmanokban található maradékokat vagy az előző nyaralók hagyták ott, vagy a vendéglátók készítik be figyelmességből. Az alábbi élelmiszerekhez azonban jobb, ha nem nyúlunk.

Őrölt kávé

A kávé még megfelelően tárolva is könnyen elveszíti aromáját, különösen, ha olcsóbb, silányabb minőségű. Jobb, ha a saját magunk által vásárolt, friss kávéból készítjük a reggeli italt.

Ketchup, mustár, mogyoróvaj

Megbontott flakonok, amelyekből alig hiányzik. Ennek ellenére óvatosan bánjunk ezekkel, mert a különböző baktériumok könnyen megtelepednek a szószokon, mártásokon.

Tej és tejtermékek

Bármilyen tej és tejtermék, ami a hűtőben lapul, tabu! A tej gyorsan megsavanyodik, a tejtermékek könnyen avasodnak, a vaj pedig például könnyen átveszi más ételek szagát.

Olívaolaj

Az olaj is kényes téma, hiszen könnyen megavasodhat. Ha pedig napfénynek kitéve áll a polcon, szinte biztosan romlik a minősége.

Fűszerek

A régi fűszerek elveszítik aromájukat, így nincs értelme használni. A fűszereken rengeteg kórokozó is található, hiszen az emberek többsége kézzel nyúl bele a zacskóba.

Elolvasom a cikket