Az apartmanokban található maradékokat vagy az előző nyaralók hagyták ott, vagy a vendéglátók készítik be figyelmességből. Az alábbi élelmiszerekhez azonban jobb, ha nem nyúlunk.
Őrölt kávé
A kávé még megfelelően tárolva is könnyen elveszíti aromáját, különösen, ha olcsóbb, silányabb minőségű. Jobb, ha a saját magunk által vásárolt, friss kávéból készítjük a reggeli italt.
Ketchup, mustár, mogyoróvaj
Megbontott flakonok, amelyekből alig hiányzik. Ennek ellenére óvatosan bánjunk ezekkel, mert a különböző baktériumok könnyen megtelepednek a szószokon, mártásokon.
Tej és tejtermékek
Bármilyen tej és tejtermék, ami a hűtőben lapul, tabu! A tej gyorsan megsavanyodik, a tejtermékek könnyen avasodnak, a vaj pedig például könnyen átveszi más ételek szagát.
Olívaolaj
Az olaj is kényes téma, hiszen könnyen megavasodhat. Ha pedig napfénynek kitéve áll a polcon, szinte biztosan romlik a minősége.
Fűszerek
A régi fűszerek elveszítik aromájukat, így nincs értelme használni. A fűszereken rengeteg kórokozó is található, hiszen az emberek többsége kézzel nyúl bele a zacskóba.