Rossz számlára utaltunk?

Ha figyelmetlenek vagyunk, akkor előfordulhat, hogy elírjuk a bankszámlaszámot, esetleg nem a megfelelő összeget utaljuk. Pánikra azonban semmi ok, ugyanis van arra mód, hogy visszaszerezzük a pénzünket – írta meg a mindmegette.hu.

Nagy szerencsénk van, ha olyan számlaszámra utaltunk, ami már megszűnt vagy sohasem létezett. Ebben az esetben nem kell semmit tenni, ugyanis a bank automatikusan visszautasítja a tranzakciót, ezáltal a pénz a számlán marad.

Azonnal cselekedjünk!

Amennyiben bankon belüli számlára utaltunk tévesen, akkor minél előbb értesítsük erről a pénzintézetet. Ők felveszik az ügyféllel a kapcsolatot, és megkérik, hogy utalja vissza az adott összeget.

Kérjünk segítséget!

Ha viszont bankon kívüli utalás történt, akkor a kedvezményezett bankkal kell egyeztetni. Ilyen esetben is megkérhetjük a saját bankunkat, hogy segítsen az intézkedésben.

Jöhet az űrlap!

Az átutalás visszahívása egy űrlap segítségével történik, amit a bank honlapján lehet megtalálni. Itt meg kell adni a hibás bankszámlaszámot, az utalás összegét, időpontját, valamint a kedvezményezett nevét.

Ha nem kapjuk vissza…

Sajnos az a számlatulajdonoson múlik, hogy visszautalja-e a pénzt vagy sem. Ha nem hajlandó együttműködni, akkor polgári peres eljárás keretében követelhetjük vissza a pénzünket, de akár büntető feljelentést is tehetünk ellene.

Elolvasom a cikket