„A világon minden ötödik haláleset az elfogyasztott ételek miatt következik be – ez több, mint a dohányzás miatt. A Lancet magazin rangsorában a 7 legéletveszélyesebb élelmiszer a következő:
1️. Csípős paradicsomszósz – görcsöket, fejfájást, túlzott izzadást és szívmegállást okoz.
2. Sannakchi (szezámos polip) – szerelmesei leggyakrabban fulladásban halnak meg – az állat izmai lenyeléskor összehúzódnak.
3️. A földimogyoró a szakácsok hanyagsága miatt válik halálokozóvá: a legerősebb allergént gyakran titokban az ételekben drága mandulával helyettesítik.
4️. Hot dogok – évente sok ember halálának oka a versenyeken való evésük.
5️. Mikrohullámú pattogatott kukorica: diacetilt tartalmaz, amelynek gőze a tüdőre hat.
6️. Mérgező fugu hal, bonyolult főzési technológiával.
7️. „A só stroke, májbetegségek, vesebetegségek és artroszklerózis okozója” – jegyzi meg A Doktor”.