Mit mutattak ki a kutatások?
Együnk meg egyet-egyet reggel, ebéd és vacsora közben, ezáltal 21 százalékkal csökkenthetjük a vérrögök és a stroke kockázatát. A banán ugyanis biztosítja a szervezet számára a szükséges mennyiségű káliumot, amely kulcsszerepet játszik a vérrögképződés kockázatának minimalizálásban.
Milyen előnyei vannak a banánnak?
– Csökkenti a vérnyomást és támogatja a szív egészségét.
– Természetes savlekötőként működik, így jótékonyan hat a gyomorra.
– Sok vasat tartalmaz, ami hozzájárul a szervezet általános egészségéhez.
– Összetételének köszönhetően jó energiaforrás.
– Magas rosttartalma miatt enyhíti a székrekedést, ezáltal elősegíti a rendszeres bélmozgást.
– B-vitamin-tartalmának köszönhetően nyugtatja az idegeket.
– Szabályozza a testhőmérsékletet.
– A benne levő triptofán szerotoninná alakul át, ami javítja a hangulatot és csökkenti a depresszió tüneteit.
A fogyókúrázóknak azonban nem árt vigyázniuk, ugyanis bármennyire is egészséges gyümölcsnek számít, igen magas a szénhidráttartalma.