A csillagtökből, vagy más néven patisszonból rendkívül ízletes ételeket főzhetünk, leggyakrabban mégis a rántott változatát fogyasztjuk. Pedig a fiatal és zsenge csillagtökből mennyei rakott vagy töltött étel, sőt akár lecsó, saláta vagy ízletes leves is készülhet. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig a diétába is bátran beilleszthető – tette közzé a Mindmegette.
Ha már a diétát említettük, akkor nézzük is tovább a listát, hogy miért érdemes rendszeresen patisszont fogyasztani.
Jelentős a víztartalma
Mivel a csillagtök víztartalma nagyon magas, ezért hatékonyan hidratálja a szervezetet.
Rostokban gazdag
A patisszon serkenti az anyagcserét, támogatja az egészséges emésztés, valamint megelőzi a székrekedést – írja a Sokszínű Vidék.
Értékes tápanyagok
A csillagtök vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag, többek között C-vitamin, A-vitamin, B-vitaminok, kálium, magnézium és foszfor is található benne. Ezek a tápanyagok támogatják az immunrendszert, az anyagcserét, valamint a bőrnek és a látásnak is jót tesznek.
Emellett antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek jelentős védelmet jelentenek a sejtkárosodás ellen.