Az a hiedelem, hogy az olívaolaj egészségesebb, mint a napraforgóolaj, nem több, mint mítosz – mondta Christina Voit táplálkozási szakértő – írja a NEWS.ru
A szakember hangsúlyozta, hogy nem helyettesítik egymást, mert eltérő az összetételük és a szervezet számára is más értéket képviselnek. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez csak a finomítatlan olajra vonatkozik.
Van olyan vélemény, hogy az olívaolaj jobb, mint a napraforgóolaj. Valójában ez nem igaz. Mindkettő hasznos, és nem helyettesítik egymást a különböző összetételük és a szervezetre gyakorolt értékük miatt. „Mi a finomítatlan olajokat nézzük, nem keverjük össze a finomított olajjal” – magyarázta Voight.
A táplálkozási szakember szerint az egészséges zsírok fontos szerepet játszanak az ideg- és hormonrendszer számára, javítják az epehólyag működését, és részt vesznek a testszövetek táplálásában. Voight megjegyezte, hogy a növényi finomítatlan olajok nagyszerű lehetőséget jelentenek a zsírok bevitelére a napi étrendbe.