Az amerikai Arizonai Állami Egyetem kutatói megállapították, hogy a kukoricakorpából készült termékek beiktatása az étrendbe csökkenti a szervezetben a „rossz” LDL-koleszterin szintjét. Az erről szóló tanulmányt a Journal of Nutrition című folyóiratban tették közzé, írta a vm.ru.
A kísérletben olyan önkéntesek vettek részt, akiknek a vérében túlzottan magas volt az NPLP-koleszterinszint. Ez a mutató az alacsony sűrűségű lipoproteinek – a koleszterin egyik fő szállítója a vérben – mennyiségét mutatja.
A tanulmány részeként a szakértők megvizsgálták a kukoricaliszt szervezetre gyakorolt hatásait. Az alanyoknak egy hónapon keresztül naponta 48 gramm lisztet kellett fogyasztaniuk. A kísérlet során megállapították, hogy a korpás liszt hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők 70 százalékának vérében jelentősen csökkent a „rossz” koleszterin koncentrációja.
A szakértők úgy vélik, hogy ez a pozitív hatás a korpás kukoricaliszt magas rosttartalmának köszönhető – számol be a kiadvány.