Rai Benjamin régóta vágyott már az egyéni aranyéremre

MH/ MTI
2024. augusztus 10. szombat. 20:06

„Ha jól emlékszem ez a harmadik vagy negyedik érmem világversenyről, viszont az első arany és ez csodás érzés. A világot jelenti ez most nekem, ráadásul az, hogy itt a családom és a barátaim előtt értem el, még annál is többet” – mondta az M4 Sportnak Rai Benjamin, aki kétszeres világbajnok és egyszeres olimpiai bajnok a 4×400 méteres váltóval, de egyéniben eddig ezüst- és bronzérmeket szerzett.

Péntek este az atlétikai versenyek fináléja közül az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt, a férfiak 400 méteres gátfutása volt a Stade de France-ban. A számot Tokióban 45.94 másodperces világcsúccsal nyerte meg Karsten Warholm. A norvég sztár legnagyobb ellenfele az olimpiai ezüstérmes Rai Benjamin – aki 46.17-tel második helyen áll az örökranglistán – és a 2022-es világbajnok brazil Alison dos Santos volt. Ezúttal helycsere történt az első két helyen az előző játékokhoz képest, mivel Benjamin fordult elsőként a célegyenesbe, az utolsó két gáttól pedig fokozatosan ellépett Warholmtól, aki nem bírta a hajrát. Benjamin 46.46-tal ért célba, harmadiknak pedig ismét Dos Santos jött be.

„Megcsináltam” – mondta a 27 éves amerikai a vegyes zónában, aki eddig három ezüstérmet nyert a világbajnokságokon és az olimpián. „Olyan sokáig elkerült engem ez az arany, bár nem hiszem, hogy valaha kételkedtem magamban. Csak türelmesnek kellett maradnom, elvégeznem a munkát minden nap, hogy ez megváltozzon” – hangsúlyozta Benjamin, majd hozzátette, nagyon nehéz, amikor az emberek megkérdőjelezik a képességeit úgy, hogy nem tudják mi zajlik a háttérben. Benjamin elárulta, hogy sérüléssel bajlódott, emellett sok minden történt a pályán kívül, amiről a szurkolók nem tudnak.

Elolvasom a cikket