A NATO állhat a Fehéroroszországban lelőtt ukrán drónok mögött

„A szakemberek a rendkívüli helyzetek minisztériumával, a belügyi szervekkel és a fegyveres erőkkel együtt észlelték és azonosították az ukrán drónokat, amelyek ukrán területről repültek és megsértették Fehéroroszország légterét. A roncsok vizsgálata során egy elektromos motort, a NATO-országok elektronikai alkatrészeit találták meg” – olvasható az anyagban.

Közöttük egy „aktív multi-frekvencia antenna amerikai gyártmányú, belga navigációs rendszer” is találtak.

Feltehetően a lezuhant drónokat a NATO mérnökeivel együtt szerelték össze – jegyezte meg a tévécsatorna adásában.

„A szakértők egyetértenek abban, hogy ez repülőgép típusú. Most már minden elégett. Üvegszálból készült, és könnyen lehet, hogy saját készítésű” – tájékoztatott a portál.

A beszámoló szerint az egész repülőgépből körülbelül hét-nyolc darabot találtak, és a roncsok felkutatása folytatódik.

Szombaton Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök közölte, hogy ukrán drónokat, feltehetően harci drónokat lőttek le a köztársaság területe felett péntek este, egy másik részét pedig orosz kollégák semmisítették meg orosz terület felett. Lukasenko közölte, hogy folyamatban van a drónok roncsainak felkutatása.

Az államfő provokációnak nevezte a történteket, megjegyezve, hogy „semmilyen provokáció nem marad válasz nélkül”. Viktor Hrenin fehérorosz védelmi miniszter közölte, hogy Lukasenka utasítást adott a csapatok csoportosításának megerősítésére a köztársaság déli részén, az Ukrajnával határos Gomel és Mozir taktikai irányban.

Elolvasom a cikket