Ennek a trükknek köszönhetően a japánok több mint 100 évig élnek

„Ennek a trükknek köszönhetően a japánok több mint 100 évig élnek: Nagumo módszere” – olvasható a Belnovosti.by cikkének címe.

Az egyszeri étkezésnek óriási szerepe van. Fontos, hogy mit eszik az ember, és nem kevésbé fontos, hogy hogyan eszik.

Az egyszeri étkezés eszméje a kis, de változatos adagokból álló, tudatos és kiegyensúlyozott fogyasztás.

A módszer a japán tudósok által felfedezett szirtuin gént hasznosítja. Ez a gén indítja be a sejtek regenerálódásának folyamatát, így biztosítva a fiatalság és az egészség megőrzését.

Ezért fontos, hogy ritkán együnk, lehetővé téve a koplalási időszakokat az ilyen gének aktiválására.

A híres japán orvos, Yoshinori Nagumo könyvében részletesen leírta a módszert.
Olyan étrendet javasol, amelyben naponta egyszer étkezünk, de az ételek tekintetében nincs korlátozás, vagyis azt az ételt fogyaszthatjuk, amit csak akarunk.

A szakértő úgy véli, hogy ez a megközelítés jelentős fogyást, bőrjavulást és emberi fiatalodást eredményez. Mindössze 1 hónap alatt.

Az orvos azt mondja: napi egy alkalommal is lehet teljes értékű étkezést fogyasztani, ha az étkezés kiegyensúlyozott, és a tápanyagok bőséges jelenlétét feltételezi.

Egy ilyen étkezés tartalmazhat annyi kalóriát, mint amennyit többszöri étkezés során fogyasztunk, sőt még kevesebbet is.

Az ilyen egyszeri étkezés, mint már említettük, a „mindenből egy kicsit” elvét feltételezi.

Vagyis a japánokhoz hasonlóan egyszerre kóstolhatunk mondjuk levest, rizst, hajdinakását, gombócokat, különböző zöldségeket.

Elolvasom a cikket