Tűzgömböt is láthatunk, ha az égre nézel ma este

A csillaghullás már július végén elkezdődött, a jelenség maximuma után pedig napról napra kisebb gyakorisággal látszanak még Perseidák egészen augusztus végéig.

A meteorzápor megfigyeléséhez érdemes fényszennyezéstől távoli helyet keresni, ahol az égbolt jól belátható. A Hold idén első negyedben jár, így fényszennyezése csak mérsékelten zavarja majd a megfigyelést, a szerencsésebbek pedig még néhány szép, fényesen izzó tűzgömböt is láthatnak.

A Hungaromet azt írja Facebook oldalán: az időjárás a megfigyelési lehetőségek szempontjából nem éppen kiváló, de nem is tragikus. Az előrejelzések szerint hétfőre virradó éjszaka némi magassszintű felhőzet lehet az égen, főként a Dunántúl fölött. Főként a éjszaka második felében azonban az ország döntő részén már kedvezőek lehetnek a felhőzeti viszonyok a hullócsillagok kémleléséhez. Hétfőn éjszaka és kedd hajnalban aztán az ország nagyobb részén derült lehet az ég, de ezen az éjjelen az északi tájakon lehet akár közepes mennyiségű felhőzet is felettünk.

Elolvasom a cikket