Ki ne igyon gyümölcslevet?

Kifejtette, hogy a gyermekek táplálására szánt gyümölcslevek hasznosak lehetnek: nincs bennük cukor, viszont gyümölcspépet, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Mindazonáltal a gyerekek és a felnőttek legfeljebb hetente kétszer ihatnak ilyen gyümölcsleveket, és jobb, ha a szokásos csomagolt gyümölcsitaloktól elzárkóznak. Ezek az italok, mondta Rusakova, hozzáadott cukrot és tartósítószereket tartalmaznak, valamint a gyártás során fém berendezéseknek vannak kitéve, ami miatt elveszítik a vitaminok egy részét.

A táplálkozási szakember hangsúlyozta, hogy a csomagolt gyümölcsleveket nem szabad elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, gasztroenterológiai betegségek (gyomorhurut, vastagbélgyulladás) esetén inni.

„Ideális esetben jobb, ha az egész gyümölcsöket, zöldségeket és bogyós gyümölcsöket részesítjük előnyben, mert így a szervezet nemcsak vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jut, hanem élelmi rostokhoz is, amelyek szükségesek a megfelelő emésztéshez és a bélrendszer egészségéhez” – jelentette ki Rusakova.

Elolvasom a cikket