Kis mértékben orvosság, nagy mértékben méreg

Ezt a híres Dr. Alekszej Zsito szerint a kávét nagyon ijesztő tulajdonságokkal írják le, mint például, hogy az ember meghalhat, mert gyakran kávézik.

És valahol éppen ellenkezőleg, a szív- és érrendszerre, a májra, a vesékre és más szervekre gyakorolt pozitív hatását írják le. Természetesen minden nagyon egyéni, és ez a lényeg.

Az orvos azt ajánlotta, hogy aki visszaél az élénkítő itallal, konzultáljon szakemberrel arról, hogy egyénileg mennyi és milyen kávé elfogadható az Ön számára. A legújabb érdekes hírek közül a következőket emelte ki:

Megállapították, hogy fordítottan arányos kapcsolat van a kávéfogyasztás és a cukorbetegség kialakulása között, vagyis a kávéfogyasztás csökkenti a cukorbetegség, a metabolikus szindróma, ezen belül az elhízás kockázatát. Ezeket a tulajdonságokat a polifenolok jelenlétének tulajdonítják.

Randomizált, placebo-kontrollált vizsgálatok kimutatták, hogy napi 3-4 csésze kávé fogyasztása megelőzi az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. Míg a gyakoribb kávéfogyasztás növeli az elhízás kialakulásának kockázatát.

Elolvasom a cikket