A Jadran Splittel és a Dinamo Tbiliszivel találkozik a Vízilabda BL-ben a FTC

MH/ MTI
2024. augusztus 13. kedd. 22:45

A legutóbb döntős, 11-szeres győztes olasz Pro Recco visszalépése miatt a Ferencvároshoz hasonlóan főtáblás, bajnoki ezüstérmes Vasas a csoportkörben a spanyol CNA Barcelonetával – Vigvári Vince és Burián Gergely együttesével –, a francia Marseille-jel – Angyal Dániel klubjával –, valamit az A selejtezőcsoport győztesével csap majd össze.

A kvalifikációban a B jelű kvartettben érdekelt BVSC-nek a főtábláért a görög Vuliagmenit, a szerb Radnicski Kragujevacot és a horvát Mladost Zagrebet kell megelőznie, ugyanis csak az első helyezett lesz tagja a 16-os elitmezőnynek.

A női Bajnokok Ligája selejtezőjében öt magyar csapat volt érdekelt: az A csoportban a Ferencváros a spanyol CN Sant Andreuval, a holland ZV De Zaannal, a görög Panioniosszal és az olasz Rapallo Pallanuotóval találkozik.

A Dunaújváros és a BVSC egyaránt a B csoportba került a francia Lille UC és Grand Nancy AC, valamint a holland Polar Bears társaságába, míg D kvintettben a Digi Eger – amely rendező lesz – és a III. Kerületi TVE az olasz SIS Romával és Pallanuoto Trieste-tel, illetve a spanyol CN Terrassával csatázik a főtábláért.

Az öt csoportból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik jut a csoportkörbe, amelynek az UVSE alanyi jogon tagja.

Elolvasom a cikket