Kereszttűzben Meghan Markle és Harry herceg

Noha csütörtökön veszi kezdetét Meghan Markle és Harry herceg négynapos kolumbiai körútja, azt még az utolsó pillanatokban sem lehet tudni, hogy gyermekeik, a kis Lilibet és Archie velük tartanak-e. Egyértelműen sem megerősítve, sem cáfolva nem lett, hogy a gyerekek mennek-e vagy sem, ugyanakkor egy királyi szakértő, Richard Fitzwilliams arra figyelmeztet: a pár hatalmas hibát követne el, ha vinné a kicsiket, és olyan népharag zúdulna rájuk, ami alighanem alapjaiban tépázná meg eleve kétes hírnevüket.

Kolumbia ugyanis köztudottan veszélyes hely – magyarázza Fitzwilliams –, így cseppet sem lenne garantálva a gyermekek biztonsága – írja a Mirror. Ráadásul épp a biztonság hiánya az, amire hivatkozva Harry nem akarja betenni a lábát Angliába a családjával közösen. Mint ismert, a herceg még perre is ment, miután megvonták tőlük a királyi családnak járó hivatalos őrizetet – hiszen már nem a brit uralkodócsalád aktív tagjai. Persze hiába a jogi út, így sem jutott előbbre.

„Ha London »túl veszélyes«, akkor mi a helyzet Nigériával vagy Kolumbiával, még akkor is, ha a helyi kormány gondoskodik a biztonságukról. Minden arról szól, hogy jelennek meg, és akár királyi, akár kvázi-királyi látogatás, ha a gyerekeiket magukkal vinnék, az maga lenne a katasztrófa” – jelentette ki a szakértő.

Elolvasom a cikket