„A tudósok olyan gélt alkottak, amely ártalmatlanná teszi az alkoholt. A fehérjegél az alkoholt ártalmatlan ecetsavvá alakítja, mielőtt a szervezetben metabolizálódna. Más szóval az alkohol semlegesítésre kerül, még mielőtt a véráramba kerülne. Egereknek beadva a gél akár 50 százalékkal csökkentette a vérük alkoholszintjét, és megvédte a rágcsálók szervezetét a károsodástól. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy a gélt embereken is tesztelni lehessen. A tudósok azonban bíznak abban, hogy a gél segít megelőzni a túlzott alkoholfogyasztás miatt évente bekövetkező hárommillió halálesetet.
Ugyanezek a tudósok (és velük együtt én is) emlékeztetnek minket arra, hogy a legbiztonságosabb megoldás, ha egyáltalán nem iszunk” – írja a csatorna szerzője.
Hírlistázó – Kedvenc híreid egy helyen