Ezek az ételek védik a szívet

Ez olyan tényezőknek köszönhető, mint a dohányzás, az elhízás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az alkoholfogyasztás. Vannak azonban olyan élelmiszerek, amelyek megfiatalíthatják a szívet.

Edamame bab. Káliumot, magnéziumot és folsavat tartalmaz, amely csökkenti a vérnyomást. Emellett kiváló rostforrás is. Egy tanulmány megerősítette, hogy jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét.

Rooibos tea. Antioxidánst, enzimeket és vitaminokat tartalmaz, amelyek segítik a bőrünk fiatalságának megőrzését, gyulladáscsökkentő hatásuk van, és segítenek megóvni a különböző betegségekkel szemben.

Paradicsom. Számos tanulmány szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek, a bőrkárosodás és bizonyos ráktípusok kockázatát.

Dió. Ha hetente ötször vagy többször eszik egy-egy maréknyi diót, csaknem negyven százalékkal csökkenti a szívbetegség kockázatát.

Étcsokoládé. Számos tudományos cikk bizonyítja, hogy azok az emberek, akik ezt fogyasztják, kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben.

Lenmag. Növeli az egészséges koleszterinszintet, és magas az omega–3-tartalma. Ezek a zsírsavak csökkentik a szívbetegségek kialakulásának valószínűségét.

Édesburgonya. Magas rost- és tápanyagtartalmú élelmiszer, segít a fogyásban.

Pörkölt földimogyoró. A szárazon pörkölt földimogyoró ötször több szívbarát resveratrolt (növényekben előforduló, a polifenolok közé tartozó vegyület) tartalmaz, mint a nyers vagy olajban pörkölt földimogyoró. Ez az anyag a mogyoró héjában található.

Vadon élő lazac. Omega–3 zsírsavakat tartalmaz.

Avokádó. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns.

Kelkáposzta. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai jellemzik.

Mandula. Csökkenti a koleszterinszintet, szabályozza a vérnyomást és a vércukorszintet.

Joghurt. Egy vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a rendszeresen joghurtot fogyasztó embereknél 31 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki magas vérnyomás. Egy másik tanulmány szerint heti egy adag joghurt 6 százalékkal csökkentette a magas vérnyomás kockázatát.

Bogyós gyümölcsök. Megvédik az emberi szervezetet a szabad gyökökkel szemben.

Teljes kiőrlésű kenyér. Normalizálja a vér koleszterinszintjét, csökkenti a stroke és a szívbetegségek kockázatát.

Gyömbér. Segít a vér koleszterinszintjének szabályozásában.

Elolvasom a cikket