Ilyen különleges a kapcsolata Sarolta hercegnőnek Diana hercegné családjával

Sarolta 2015-ben jött világra, a Katalin és Vilmos pedig úgy döntött, hogy a névválasztással tisztelegnek Diana hercegné emléke előtt is. Így Sarolta teljes neve Sarolta Erzsébet Diana, brit királyi hercegnő. A hercegi pár döntése azonban örökre összeköti a kislányukat a Diana családjával, a Spencer klánnal. Charles Spencer, Diana hercegné hétgyermekes öccse ugyanis még 2012-ben Lady Sarolta Diana Spencer nevet adta a legkisebb lányának – olvasható az Elle.hu oltalán.

A kislány szintén Diana hercegné után kapta a nevét, akivel neki sem volt sosem alkalma találkozni. Sarolta hercegnő neve egyébként még ennél is összetettebb, hiszen Sarolta (Charlotte) nevet a Károly (Charles) női kicsinyítőjének tekinti, ami azt jelenti, hogy valószínűleg a nagyapja, a jelenlegi király, Károly után kaphatta a nevét. A középső neve pedig Erzsébet, ami egyértelműen néhai dédmamája, II. Erzsébet királynő előtti tisztelgés.

Vilmos herceg amúgy folyamatosan azon fáradozik, hogy a gyermekei számára életben tartsa édesanyja, Diana emlékét. Még anyák napja alkalmával sem feledkeznek meg az egykori walesi hercegnéről, 2021-ben például Katalin is Vilmos a hivatalos Instagram-oldalukon mutatták meg, hogy a gyermekeik, György, Sarolta és Lajos milyen édes üdvözlőkártyát készítettek Diananak. Sarolta egy rózsaszínű kártyát csinált, amit színes szívecskékkel és matricákkal díszített.

„Kedves Diana nagyi, gondolok rád anyák napján. Nagyon szeretlek” – írta akkor a fiatal hercegnő. Vilmos egy 2017-es dokuban meg is erősítette, hogy sokat beszélnek Dianaról, a házban is több fotójuk van róla. A trónörökös korábban azzal is viccelődött, hogy Diana már-már túlságosan is élvezte volna a nagymama létet.

Elolvasom a cikket