Ez volt Elvis Presley halálának a valódi oka

Elvisről köztudott volt, hogy élvezte az életet. Az akkori álláspont szerint ez okozta a halálát is, ugyanis legyen szó ételről, italról, semmit sem vont meg magától. Ráadásul vagyonának és saját privát orvosának köszönhetően a legkülönfélébb tudatmódosító szereket, gyógyszereket is kipróbálhatta – számol be a Life.hu.

A három éve napvilágra került boncolási jegyzőkönyv szerint olyan mennyiségű szintetikus szer volt a testében, hogy ez már önmagában is végzetes lehetett volna, de akkor azt állították, 1977. augusztusában bekövetkezett halálát azonban nem ez, hanem szívroham okozta. Az ópiátok egyik mellékhatása ugyanis a székrekedés, és Elvist nem sokkal a végzetes nap előtt kezelték is ezzel a problémával. A jegyzőkönyv szerint a halálát megelőző percekben is épp a mellékhelyiségben ült és olvasott, illetve szendvicset rágcsált. Az erőlködést pedig már nem bírta a túlhajszolt, legyengült szervezete és a WC-n kapott szívrohamot. Most Sally A. Hoedel, aki már több ehhez hasonló hamis mítoszt döntött le azt állítja a fenti magyarázat egyszerűen nem igaz.

Sally A. Hoedel Elvis halálának igazi okát azért nem derítették ki soha, mert egyrészt a rajongók azzal voltak elfoglalva, hogy gyászolják (sőt, sokan a mai napig azt terjesztik, hogy él), mások pedig hazugságokat terjesztettek a haláláról és a boncolási jegyzőkönyvről. Sally A Hoedel, a Destined to Die Young szerzője megtörte csendet: a Mirrornak elmondta, az igaz, hogy az énekest holtan találták memphisi Graceland kastélyában, de a többi mind csak szenzációhajhász hazugság. Azt állítja, bár tragikus Elvis korai halála, annak körülményei koránt sem voltak olyan drámaiak és szörnyűek, mint ahogy eddig tudtuk.

Genetikai oka volt korai halálának

Azt ő is megjegyzi, hogy Elvis valóban egészségtelenül élt és kábítószert is használt, a halálát genetikai okokrra lehet visszavezetni. „A leegyszerűsített elképzelés, hogy túladagolta a kábítószert és halálra ette magát önmagában nem igaz”– állítja Sally A. Hoedel.

„Mindkettő olyan messze van az igazságtól, amennyire csak lehet. A kábítószer-túladagolásnak például nulla ez esélye, viszont genetikailag szív- és májproblémákkal küzdött, ezek betegségeit mindkét ágról örökölte. Akkor sem hiszem, hogy megélhette volna az időskort, ha vigyáz magára. Az apja is fiatalon halt meg, és az apai ágon nagyon sokan. Elvis édesanyja, Gladys szívrohamban hunyt el, nagybátyjai pedig 46, 49 és 59 évesen, máj-, szív- és tüdőproblémák miatt halt meg” – emlékeztet a szerző.

Elolvasom a cikket