Felfüggeszti működését az X Brazíliában

A csoportot azzal vádolták, hogy dezinformációt terjesztett a Legfelsőbb Bíróság tagjairól. Musk “minden korlátozás feloldásával” fenyegetőzött, azzal érvelve, hogy a döntés “a Föld bármely országának legdracionálisabb követelését” jelenti, és a bíró lemondását követelte – közölte az oroszhirek.hu.

Az X Global Government Affairs csapata azt állította, hogy Alexandre de Moraes titokban eljárva letartóztatással fenyegette meg a vállalat egyik jogi képviselőjét, ha a közösségi médiaóriás nem tartja be a bírósági végzéseket. Az X egy képet is megosztott egy állítólag Moraes által aláírt dokumentumról, amely szerint Rachel Nova Conceicao ellen napi 20 000 brazil real (3650 dollár) pénzbüntetés mellett letartóztatási parancsot is ki fognak adni.

“Moraes úgy döntött, hogy inkább megfenyegeti a brazíliai munkatársainkat, minthogy tiszteletben tartsa a törvényt vagy a tisztességes eljárást” – állt a bejegyzésben. “Ennek eredményeként, munkatársaink biztonságának védelme érdekében úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal bezárjuk brazíliai tevékenységünket”, és “kizárólag” Moraest hibáztatjuk.

A vállalat hozzátette, hogy szolgáltatásai továbbra is elérhetőek lesznek a brazil felhasználók számára.

Musk közleményében Moraest “az igazságszolgáltatás teljes szégyenének” nevezte, és azt állította, hogy utasításai miatt “meg kellene szegnünk (titokban) a brazil, argentin, amerikai és nemzetközi törvényeket”. Egy későbbi posztban kifejtette, hogy az iroda bezárásáról szóló döntést “a titkos cenzúra és a magáninformációk átadására vonatkozó titkos követelések” miatt hozta meg.

A brazil legfelsőbb bíróság nem kívánta kommentálni az ügyet.

Elolvasom a cikket