Vilmos herceg nem volt biztos a házasságban

A Katalin hercegné életéről szóló legújabb könyvben olyan részletek is kiderültek a kapcsolatukról, amelyek a széles nyilvánosság által még nem voltak ismertek.

Bár már 2006-ban látták az emberek, hogy valami komoly dolog bontakozhat ki Vilmos és Katalin között, végül csak 2011-ben házasodtak össze. A két dátum között pedig volt aztán minden, csúnya szakítás, alkoholmámorban átmulatott esték, majd barátságból újra szerelem. A kapcsolatuk részleteiről a DailyStar árult el részleteket Robert Jobson királyi család szakértő könyve, a „Katalin, a walesi hercegné” című könyv alapján.

2006 végén Vilmos kihagyta a szülei által szervezett szilveszteri mulatságot. A buli helyett pedig felhívta Katalint, és egy „érzelemmel teli 30 perces beszélgetés során szakított a lánnyal”. Mind a ketten egyetértettek abban, hogy más utakat járnak, és jobb lenne külön folytatniuk. Jobson a szakítás utáni időszakról így írt:

A szakításuk után Vilmos egy alkoholmámorban töltött estét töltött a mayfairi Mahiki szórakozóhelyen a barátaival, ahol állítólag „szabad vagyok!” felkiáltással táncolt – kezdte beszámolóját a férfi. Jobson hozzátette, hogy Katalin méltósággal próbálta kezelni a helyzetet.

Annak ellenére, hogy Katalin összetört, úgy döntött, hogy eltitkolja a fájdalmát a nyilvánosság elől. Katalin édesanyja elvitte összetört lányát magával Dublinba, és így elkerülték a média figyelmét.

Néhány nappal később azonban úgy döntött a fiatal Katalin, hogy fricskát ad Vilmosnak abból, amit ellene tett, és feltűnően kivágott ruhákban Ibizára ment szórakozni a barátnőivel, ahol mondanunk sem kell, hogy a kamerák le sem szálltak a nőről. Az esetből mind a ketten rengeteget tanultak, és talán ez indította el őket az érettség útján. Katalin visszafogottá és komoly nővé vált, Vilmos pedig jobban odafigyelt katonatiszti feladataira, és egyre több időt töltött a laktanyában, és egyre kevesebbet járt bulizni. Néhány hónappal később pedig egy jelmezes partin újra egymásra talált a páros, amelynek tagjaiban újra fellobbant a szerelem, ami már sokkal tartósabb és mélyebb volt, mint bármikor korábban. A leánykérésig azonban még négy évet várni kellett, ugyanis Jobson szerint Vilmos a múltból tanulva kétszer is átgondolta a döntését. Végül 2010-ben egy kenyai vakáció során kérte meg Katalin kezét.

Elolvasom a cikket