A doktornő nyilatkozatát a Doktornő feljegyzései című csatorna idézi.
„A két legkárosabb termékcsoport a feldolgozott hús és az alkohol. A szakértők egyetértenek vele. Még 2015-ben ismerték el a feldolgozott húst rákkeltőnek. Ebbe a csoportba tartozik a sonka, a szalonna, a kolbász, a hot dog és a csemegehúsok, például a marhasült. Az ilyen húsok fogyasztása befolyásolja a gyomorrák és a vastagbélrák kialakulását.
Az alkohol egy másik ismert rákkeltő anyag, és ez általában minden alkoholos italra vonatkozik. Minél több alkoholt fogyaszt, annál nagyobb valószínűséggel alakul ki száj-, torok-, máj-, mell- és vastagbélrák.
Nicole szerint azonban a közhiedelemmel ellentétben a következő termékkörök nem okoznak rákot: energiaitalok, ételszínezékek, diétás üdítők, mesterséges édesítőszerek, tojás, tejtermékek és glutén” – írta a csatorna.