Szabadságot kaphatnak a futballisták Madridban

SM
2024. augusztus 19. hétfő. 12:06

A nagyobb bevétel miatt a FIFA és az UEFA is növeli a nemzetközi mérkőzések számát az új szezonban. Mindhárom európai liga mezőnye 36 csapatosra bővül. A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában nyolc-nyolc mérkőzés lesz az első szakaszban, szemben a 2023–2024-es szezonbeli hattal.

Az UEFA mellett a klubvilágbajnokság kibővítésével a FIFA is tovább növeli a mérkőzések számát, mert az eddigi tíznapos torna helyett 2025 júniusában 32 csapatos, egy hónapos klub vb-t akar megrendezni az Egyesület Államokban,

„A játékosoknak szüksége van a pihenésre, épp ezért azon gondolkodunk, hogy egyénileg külön szabadságot biztosítunk a futballistáinknak szezon közben. Különösen azoknak a futballistáknak, akik az európai ligasorozatokban is játszanak. Az a tervünk, hogy szezon közben kijelölünk egy-egy szabad hetet a játékosoknak azért, hogy egy kicsit a családjukkal tudjanak lenni. Ez különösen a válogatottaknak lehet fontos, ők ugyanis a nemzetközi játéknapokon is érdekeltek. Javában dolgozunk azon, hogy ezeket a szüneteket úgy iktassuk be, hogy ne okozzon formahanyatlást és egészségügyi kockázattal se járjon ” – hangsúlyozta Carlo Ancelotti.

A spanyol bajnokság, és a BL-mérkőzések mellett a Real Madrid 2024 decemberében a FIFA Interkontinentális Kupáján lép pályára, amelyen a Bajnokok Ligája győztesei és egy interkontinentális rájátszásba kerülő csapat vesz részt. A La Liga 2025. május 25-én ér véget a Bajnokok Ligája döntője (május 31.) előtt, majd következik a klubvilágbajnokság.

Elolvasom a cikket