Wladár Sándor: Az, hogy Hosszú Katinka SMS-ekben is gyalázkodik és »szarjankózik«, az nem elegáns

Megtörte a csendet a Magyar Úszó Szövetség vezetése Hosszú Katinka nyílt levele kapcsán, amelyben a volt olimpiai bajnok lemondásra szólította fel a szervezet vezetését.

Ilyen alattomos, gerinctelen viselkedés után az egyetlen tisztességes lépés a teljes vezérkar lemondása lenne” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

A Magyar Úszó Szövetség hétfőn értékelte az úszók párizsi olimpián nyújtott teljesítményét, ám Katinka nyílt levele mellett sem mentek el szó nélkül.

Katinka levele nem jött jól nekünk, mert a medencés számok után mi még vízbe ugrottunk, kicsit megosztotta a figyelmet, de Rasó mentális erejét jól mutatja, hogy ezt is ki tudta zárni.

A legfontosabb versenyre mindig össze tudja szedni magát” – fogalmazott Gellért Gábor szakágvezető.

Wladár Sándor pedig a következőképp nyilatkozott: „Egy elnöknek az, hogy jót tegyen, az a kötelessége, de úgy tűnik az is, hogy nyelje a gyalázatot. De már nem sokáig. Hogy mit fogok csinálni? Hamarosan elárulom.

Hosszú Katinkának olimpiai bajnokként tudnia kellett volna, hogy az olimpia közepén kijönni egy ilyen acsarkodó levéllel, mekkora károkat okoz.

Ő is megkapta a támogatást a felkészüléséhez pedig nem érdemelte ki az idejével, de több edzőtábort is finanszíroztunk számára. Erről elnöki hatáskörben döntöttem.

Az, hogy SMS-ekben is gyalázkodik és »szarjankózik«, az nem elegáns.

Hozzáteszem, a Duna Arénában óriási kedvezménnyel tud építkezni, ami igen nagy szó, a mai viszonyokat figyelembe véve” – mondta Wladár Sándor.

Elolvasom a cikket