Végre megkóstolhatjuk Magyarország tortáját

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Ízek Utcájában szelték fel ünnepélyes keretek között az idei Magyarország tortáját és Magyarország cukormentes tortáját, 12 órakor. E sütemények mellett számos ízletes ételt kóstolhatnak meg a helyszínen a gasztronómia kedvelői. És nemcsak finom falatok lesznek, hanem családbarát koncertek és előadások is.

A laktató Magyar ízek utcája

A laktató Magyar Ízek Utcája

Fotó: szentistvannap.hu

Garantált lesz a jókedv a Csárdafesztiválon is, ahol népi táncegyüttesek és zenekarok sora felel a minőségi szórakoztatásért. Színpadra lép többek között a Kecskeméti Táncegyüttes (18.30) is. A feledhetetlen dallamokról pedig olyan előadók gondoskodnak, mint Duka Elemér és Zenekara (12.30 és 21.00), a Ritmusa Zenekar (17.00), valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák (20.00).

Aki hamisítatlan fesztiváléletérzésre vágyik, annak tökéletes helyszín lehet a Retro Tabán, ahol a hazai pop- és rockzene kedvelői három kiemelkedő előadóval találkozhatnak. a koncertek sorát a Roy&Ádám Trió kezdi (18.00), őket követi Hevesi Tamás (19.00), végezetül Demjén Ferenc (20.00) hódítja meg a színpadot.

A Road Movie Live-on is felhőtlen szórakozás várható, hiszen fél négytől egymást követik majd a jobbnál jobb koncertek, az estét a Bagossy Brothers Company (20.30) zárja majd.

Az elektronikus zene rajongóinak tökéletes választás a SzabadRét Fesztivál, hiszen itt kora délutántól szólnak az ismert dj-k legjobb trackjei. A hangulatért többek között DJ Panda, Sazabio, Sobek és Metha felelősek.

A klasszikus zene kedvelőinek sem szabad elcsüggednie, hiszen a Panorama Classical és a Vigadó Piano is számos minőségi zenei élménnyel kedveskedik a látogatóinak.

A Vigadó Piano rendezvényein Budapest gyönyörű látképét ezúttal olyan zenészek varázsolják még szebbé, mint Cséki Kálmán (14.00), aki a filmzenék különleges világába repíti el közönségét, majd Nyári Gyula, aki Horváth Jenő, Seress Rezső, Orlay Jenő „Chappy”, Fényes Szabolcs és Szabó József szerzeményeit adja elő (15.00). A folytatásban Villás György Kívánságórája következik (16.00), amit a 70-es és 80-as évek ismert magyar slágerei követnek Fűzy Gábor előadásában (17.00). Az esti hangulatot Rigó Ferenc swing- és tangószerzeményeket felvonultató előadása alapozza meg (18.00), majd ismét Cséki Kálmánnal találkozhatunk, aki ezúttal Nina Josephsszel közösen repíti el a közönséget a tengerentúlra (19.00). Az estét Neumann Balázs időtlen slágerei (20.00), valamint Szőke Nikoletta és Berki Tamás produkciója zárja (21.00).

Sok az érdeklődőa Mesterségek ünnepén is

Sok az érdeklődő a Mesterségek ünnepén is

Fotó: szentistvannap.hu

A rendezvénysorozat részeként idén is megrendezik az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban. Hétfőn különleges népzenei koncertek váltják egymást. fellép a koreai Han Sangeun és Byeon Hyeonje (12.00), őket követi a Rézeleje Fanfárosok moldvai és balkáni tánczenei koncertje (15.00), majd Petrás Mária és Zenekara, végül az Istambul Modern Folk Music Ensemble koncertjét (21.30) nézheti meg a közönség.

A Művészkert hétfői programja Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba koncertjével indul (14.00), amellyel Cseh Tamás emléke előtt tisztelegnek. Háy János és Kollár-Klemencz László egy zenés irodalmi koncerttel (16.00) készül a nézőknek, produkciójukat Kiss Tibor és az Aranyakkord előadása (18.00) követi. A napot egy filmvetítés zárja. 20 órától a Cicaverzumot tekinthetik meg a látogatók.

A kézműveskedni vágyóknak kedves élményeket hozhat a Divat & Design Fesztivál. Az érdeklődők a többi között kipróbálhatják az illatgyertya- vagy pénztárca-készítést, festhetnek, emellett lakberendezési tippeket is kaphatnak.

A részletes augusztus 19-i program, az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos információkkal együtt a szentistvannap.hu weboldalon és a Szent István Nap mobilapplikációban érhető el. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.

Elolvasom a cikket