Szereti a ropogós zöld alma frissítő savasságát, vagy inkább a piros, édes gyümölcsöket? Szakértők megmondták, mely fajták hoznak több egészségügyi előnyt – számol be a Sports.kz
Bár az alma 85%-ban víz, mégis rengeteg tápanyagot tartalmaz: körülbelül 30 vitamint és mikrotápanyagot, 150 növényi hatóanyagot, és csak körülbelül 60 kalóriát.
Ha minél több tápanyagot szeretne fogyasztani, akkor a piros almafajtákat válassza. Ezek sokkal több antociánt tartalmaznak, mint a zöld gyümölcsök. Ez az anyag támogatja az érrendszer egészségét, és megköti a szabad gyököket is, amelyek az oxidatív stressz során keletkeznek, és a sejtek idő előtti öregedését okozzák.
A piros almáknak magas a polifenol-tartalmuk is, amelyek csökkentik a vérnyomást, valamint gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.