Putyin kiadta a parancsot

A katonai-politikai vezetés egyik forrása szerint a megszálló erők Putyintól azt az utasítást kapták, hogy október 1-jéig szabadítsák fel a kurszki régiót.
A feladatuk azonban az, hogy ezt minden szükséges eszközzel tegyék meg, anélkül, hogy kivonulnának a kulcsfontosságú területekről, ahol Oroszország offenzívát folytat Donbászban. Elsősorban Pokrovszk és Toretszk irányáról van szó. Jelenleg a megszállók offenzívája ezeken a területeken nem lassult, sőt, inkább fokozódott.

Valójában az oroszok most megpróbálják az egységek „keverékét” a Pokrovszki és Toretszki terület kivételével minden frontterületről a Kurszki területre küldeni. Ez viszont azt jelzi, hogy az ellenségnek először is kevés „szabad” erő és tartalék áll rendelkezésére. Másodszor, a Pokrovszk és Toretsk közelében elért korlátozott sikerek magasabbra kerülnek a Kreml skáláján, mint a kurszki régió feletti ellenőrzés visszaszerzése – jegyzi meg a cikk.

„Az ellenség most éppen a frontvonalból vonja ki csapatait. Konkrétan két dandárt vontak el Zaporizzsja térségéből, és két légitámadó zászlóaljat vontak el a tartalékból Herszon irányából. A Fekete-tengeri Flotta 810. brigádja, amely a Herszon szektorban volt, és a 155. tengerészgyalogos brigád, amely Vuhledar közelében harcolt, a Kurszki területen kötött ki. Még a 2024 tavaszán behívott sorkatonákat is átcsoportosítják” – mondta a kiadványnak Viktor Kevljuk, a Védelmi Stratégiák Központjának szakértője.

Elolvasom a cikket